Lansare site www.carieradepiatra.ro
Lansare site www.carieradepiatra.ro
Lansare site www.carieradepiatra.ro
23 Aprilie 2009

Avem placerea sa va anuntam lansarea noului site www.carieradepiatra.ro.
Speram ca informatiile continute pe acest site sa va fie de folos si daca doriti, puteti sa ne lasati un mesaj.
Va multumim de vizita.
<strong>JURNALUL DE DIMINEATĂ MARTI 8 AUGUST 2006</strong><br />
<strong>La Urviş, tradiţia reînvie după 30 de ani</strong>
JURNALUL DE DIMINEATĂ MARTI 8 AUGUST 2006
La Urviş, tradiţia reînvie după 30 de ani
JURNALUL DE DIMINEATĂ MARTI 8 AUGUST 2006
La Urviş, tradiţia reînvie după 30 de ani
08 August 2006

Un investitor italian a organizat, după o pauză de 30 de ani, sărbătorirea Zilei Minerului la cariera de piatră din Urviş.
De mai bine de 70 de ani, la Urviş se exploatează cariera de piatră, iar pionierul acestei activităţi era un italian. După 7 decenii, un alt italian, Guidi Alfredo, un tînăr care n-a precupeţit nici un efort ca, după achiziţionarea carierei, să se urce pe utilaj şi să lucreze umăr la umăr cu puţinii muncitori pe care-i avea, continuă o activitate pe care mulţi au considerat-o ca şi "îngropată". La ora actuală are 15 angajaţi, localnici care îşi cîştiga pîinea muncind acasă şi sînt speranţe ca numărul lor să crească.

După 30 de ani, la Urviş s-a sărbătorit Ziua Minerului la care au luat parte majoritatea locuitorilor satului. După o slujbă oficiată de preotul satului, a urmat o petrecere care a durat pînă seara tîrziu. Tineri, alături de părinţi şi bunici, s-au încins într-o horă, vechile cîntece bihorene însoţind jocul şi dansul participanţilor. A fost un fel de "NUNTĂ FĂRĂ DAR", cu masă cu adevărat îmbelşugată, băutură specifică zonei - palincă de prună - dar şi bere sau vin, după preferinţă.
Mirela Trandafir (foto dreapta), prietena investitorului italian, sufletul petrecerii, şi-a văzut visul cu ochii."Am dorit ca totul să iasă bine, locuitorii satului să fie mulţumiţi. Am cheltuit în jur de 200 mil., dar banii nu au importanţă pentru că ei au fost produşi de această carieră şi de oamenii care lucrează în ea."
Joc si voie bună
La Urviş a fost invitată să onoreze eveni-mentul şi îndrăgita interpretă de muzică populară Florina Szatmári, binecunoscută, bihorenilor. A cîntat, a jucat împreună cu localnicii şi a ciocnit un pahar cu bere cu cei care au dorit să-i fie alături. Şi n-a fost singură pentru că muzicantul zonei, un demn reprezentant al etniei rromilor, a făcut o concurenţă puternică tarafului care însoţea cunoscuta cîntăreaţă.

Fotbalul la putere
Aşteptată cu interes, întrecerea de fotbal a adunat 4 formaţii, victoria revenind - aşa cum era de aşteptat - echipei locale, participantă în campionatul judeţean care a întrecut în finală, cu 5 : 0, o formaţie alcătuită ad-hoc din localnici.
Guidi Alfredo a înmanat căpitanului de echipă, Doble Teodor Daniel, cupa pusa în joc, sticla de şampanie şi cele 3 mil. lei "Dorim ca această întrecere, dotată cu Cupa Minerului, să devină tradiţională de acum înainte. Echipa cîştigătoare va primi un trofeu transmisibil şi o cupă în miniatură, care va rămîne în posesia echipei", a afirmat italianul.

Consilierii DA, primarul BA!
Faptul că au fost asigurate 15 locuri de muncă în comună, pe lîngă sponsorizările acordate echipei de fotbal sau unor copii, nu 1-a determinat pe primarul comunei Şoimi, de care aparţine şi satul Urviş, Ioan Bărle, să onoreze invitaţia de a participa la Ziua Minerului. Au fost însă prezenţi consilierii Vasile Motoc, Ioan Hera, Ioan Handru, Ioan Tripe, Teodor Agud, ca şi viceprimarul Eugen Iovan. Un gest de apreciere în primul rind pentru activitatea localnicilor, dar şi pentru Guidi Alfredo, cel care le oferă posibilitatea de a câştiga muncind în localitatea lor.
lom Sferlea
 
 
Inerti - prefabricatebeton.ro Poema - SpargePiatra.ro Poema - CrifiSrl.ro Poema - Verdelli Romania